עתיקות קצרין
רקע
ההתיישבות בקצרין החלה עוד בתקופה העתיקה של אלפיים שנה לפנה"ס. הישוב נמצא במרכז רמת הגולן ובצדה המערבי. בתקופת ההתנחלות הישראלית התגוררו במקום בני שבט מנשה. בזמן המרד הגדול נגד הרומאים בשנת 66 לספירה חרב הישוב היהודי בגולן עם נפילתה של גמלא. אך הישוב היהודי בקצרין נמשך ובהדרגה החל להשתקם ולשגשג בתקופת התלמוד.
רעידת אדמה חזקה שפקדה את האזור בשנת 749 החריבה את קצרין. קצרין נשארה בחורבותיה במשך מאות שנים. עם השלטון הממלוכי בארץ ישראל הוקם כפר ערבי על חורבותיה (בשם קיסרין) ומסגד נבנה על שרידי בית-הכנסת. אחרי כמה מאות שנים ננטש המקום שוב. בשלהי המאה ה-19 אוכלס הישוב בבני שבט בדואי.
במלחמת ששת הימים בשנת 1967 ברחו תושביו הערביים לסוריה וצה"ל שחרר את המקום.
בשנת 1977, בסמוך לעתיקות שנמצאו, הוקם הישוב החדש קצרין.
מה באתר
שרידי הישוב היהודי העתיק מתקופת התלמוד. שני בתים שוחזרו והם מדגימים את אורח חייהם של היהודים בתקופה זו.
גולת הכותרת של המקום הם שרידי בית הכנסת העתיק שנבנה במאה השישית. בית הכנסת היה בנוי אבני גזית בהירות ומלוטשות. עיטורים יפים עטרו את דלתותיו.
הצעות
שיטוט בעתיקות הישוב היהודי – מסלול קל, פחות משעה
צפייה בחזיון אור-קולי על מפעל ההתיישבות בגולן
איך מגיעים
ניסע על כביש 90 צפון. כעשרה ק"מ מצפון לטבריה, בצומת כפר נחום, נרד מכביש 90 (פנייה ימינה) לכביש 87. עם כביש 87 נמשיך עד לצומת קצרין דרום בה נפנה שמאלה (צפונה) לכביש גישה 9088 המוביל לישוב. לפני הישוב נמצא פארק תעשייה בצד ימין ומיד אחריו הכניסה לפארק העתיקות של קצרין.
הבאים מכביש 77 מזרח יגיעו לטבריה ובה בסמוך לחוף יתחברו לכביש 90 צפון.
הבאים מכביש 85 מזרח יפנו ימינה (דרומה) בצומת עמיעד לכביש 90 דרום. ימשיכו על כביש 90 דרום המתפתל ויורד לכנרת עד לצומת כפר נחום בה יפנו שמאלה (מזרחה) לכביש 87.
ניתן להגיע לקצרין גם מצפון, מכביש 91.
[  עמוד הבית  |  אודות  |  זכויות יוצרים  |  מפת האתר  ]