אפולוניה
רקע
הפניקים שהקימו ערי נמל לאורך חופי הים התיכון הקימו במאה השישית לפנה"ס עיר נמל קטנה. עיר הנמל נקראה ארשף על שמו של האל הפניקי רשף. היוונים כשכבשו את הארץ החליפו שמות ישובים לשמות יוונים. את האל הפניקי רשף הם זיהו כמקביל לאל היווני אפולו, כך זכה הישוב לשם החדש אפולוניה.
העיר אפולוניה גדלה וצמחה תחת השלטון הרומי ולשיא גדולתה הגיעה בתקופה הביזאנטית. במקום התגלו שרידים לתעשיית זכוכית ענפה ממנה התפרנסו רבים מתושבי העיר.
עם הכיבוש הערבי של הארץ הייתה אפולוניה עיר קטנה ושמה הוסב לשם המזכיר את המקור היווני – ארסוף. בתקופה הצלבנית בארץ עבר הישוב ארסוף מצד לצד כשהוא נכבש כל פעם מחדש על-ידי הנוצרים או המוסלמים שנאבקו על השליטה בארץ. בישוב הוקמה מצודה צלבנית שהועברה לאחר מכן לשליטת המסדר ההוספיטלרי וסביב לה נבנתה חומת מגן. השליט הממלוכי בייברס היה האחרון לכבוש את העיר בשנת 1265. בייברס שחשש שערי החוף יפלו שוב לידי כוחות צלבניים שפלשו לארץ מן הים הורה להרוס רבים מהם ובכלל זה גם את ארסוף.
מה באתר
שרידיה של ווילה רומית מהמאה הראשונה או השנייה לספירה.
שרידיו של המבצר הצלבני.
הצעות
טיול רגלי בין שרידי הישוב – מסלול קל, כשעה
טיול רגלי לאורך קו המצוק – מסלול למיטיבי לכת, כשעה
איך מגיעים
ניסע על כביש החוף ובמחלף רבין (מחלף שמריהו) נפנה מערבה להרצליה פיתוח דרך הרחוב קרן היסוד. מקרן היסוד נפנה ימינה (צפונה) לרחוב וינגייט. ברחוב וינגייט נמשיך ישר והוא מחליף את שמו לגולדה מאיר. בסוף רחוב גולדה מאיר נמשיך עוד ישר צפונה ולאחר מכן שמאלה אל האתר.
[  עמוד הבית  |  אודות  |  זכויות יוצרים  |  מפת האתר  ]